Onze werkwijze 

Kennismakingsgesprek (kosteloos)

Als eerste hebben we een vrijblijvend kennismakingsgesprek, bij u thuis of indien van toepassing bij een instantie of instelling. Elke situatie is anders en daarom willen wij  uw persoonlijk verhaal horen om u op die manier 1-op-1 advies en ondersteuning te geven. Wij van onze kant zullen vertellen wat we voor u zouden kunnen betekenen.

Intakegesprek (kosteloos)

In dit gesprek nemen wij samen met u alle inkomsten en uitgaven door, mede aan de hand van door u meegebrachte papieren e.d. Aan het einde van dit gesprek zullen wij samen met u de formulieren invullen om budgetbeheer op te starten. In de praktijk zijn kennismaking en intake vaak één gesprek van ong. 1,5 uur.

Opstart

Wij zullen vervolgens voor u een beheer- en eventueel een leefgeldrekening aanvragen. Op uw beheerrekening zal al het inkomen binnen komen, zodat wij daarmee uw vaste lasten, leefgeld en eventuele afbetalingen kunnen betalen. Vervolgens bespreken we met u het budgetplan, zodat u weet wat er maandelijks gaat gebeuren met uw inkomsten en uitgaven. Daarnaast wordt er ook gekeken hoe u op zaken kunt besparen en op welke toeslagen en/of aanvullingen u mogelijk nog recht heeft.

Alle eventuele schulden worden netjes bij ons geïnventariseerd en u kunt altijd een overzicht hiervan opvragen. In dit overzicht kunt u ook zien hoeveel schuld er inmiddels afgelost is.

Maandelijks krijgt u van ons digitaal de bankafschriften van uw beheerrekening, zodat u kunt zien wat er met uw geld gebeurt. U kunt ook altijd tussendoor contact opnemen als u vragen heeft.

Minimaal eens per drie maanden spreken wij elkaar om te evalueren hoe het met uw financiën staat.

 

Stabiel Budget:

º  Betrouwbaar

º  Communicatie staat voorop

º  Persoonlijk en zorgvuldig

º  Respectvol